Trong nội dung bài viết này, KISS English sẽ ra mắt mang lại chúng ta tổng thích hợp bài xích tập về những thì trong giờ Anh lớp 9. Cùng theo dõi nhé!


Các thì trong giờ đồng hồ Anh là công ty điểm kỹ năng cực kỳ quen thuộc. Bài viết tiếp sau đây, KISS English đã thuộc bạn ôn tập lại những thì với làm cho bài tập về các thì vào giờ Anh lớp 9 cực tuyệt. Hãy quan sát và theo dõi nhé!


Lý Tngày tiết Các Thì Trong Tiếng Anh Lớp 9

*
*
*
Tổng Hợp Bài Tập Về Các Thì Trong Tiếng Anh Lớp 9

Bài Tập

Ex1. Chọn giải đáp đúng

1. My friend_____________ to the museum last weekover.

Bạn đang xem: Bài tập về các thì trong tiếng anh lớp 9 có đáp án

A. goes B. went C. had gone D. have gone

2. Thu and Lan______________ cđại bại friends for years.

A. are B. were C. had been D. have sầu been

3. Our Singaporean friends_______________ to visit our school last year.

A. is coming B. come C. came D. have sầu come

4. We_____________ Malaysia last summer.

A. visited B. were visiting C. are visiting D. have sầu visited

5. The students used to______________ football in that stadium.

A. played B. play C. playing D. are playing

6. Her parents want him_______________ some good books to lớn read.

A. to lớn choose B. choose C. chose D. choosing

7. Would you like_____________ and visit my country?

A. come B. coming C. lớn come D. came

8. The children______________ their parents for a long time.

A. didn’t see B. haven’t seen C. don’t see D. haven’t see

9. I & Kenny____________ friends since I____________ Singapore.

A. are-visit B. were-visited C. have sầu been-visited D. were-have visited

10. My children are lucky_____________ the chance to visit the capital again.

A. have B. having C. are having D. to lớn have

11. The children enjoy______________ with their friends through computers.

A. khổng lồ chat B. chat C. chatting D. chatted

12. Her father used to_______________ abroad for his business.

A. travelling B. travelled C. travel D. is travelling

13. The kids_____________ that show before.

A. didn’t see B. don’t see C. aren’t seeing D. haven’t seen

14. How often______________ you______________ sports? –Twice a week.

A. did-play B. have-waited C. do-play D. did-played

15. How long_______________ you_____________ for me?-For an hour.

Xem thêm: Top 8 Đề Thi Vật Lý Lớp 6 Cuối Học Kì 2 Môn Vật Lý Lớp 6 Năm 2020

A. did-waited B. do-wait C. have-waited D. have-wait

Đáp án

1 – B; 2 – D; 3 – C; 4 – A; 5 – B;

6 – A; 7 – C; 8 – B; 9 – C; 10 – D;

11 – C; 12 – C; 13 – D; 14 – C; 15 – C

Ex2. Chia rượu cồn tự cân xứng với thì

1. ………………………. (you/have) a nice time in Rome?

2. ………………………. (you/finish) your homework yet?

4. How many people (die)………………. in the fire yesterday?

5. I (not/know)……………….. much about art, but I lượt thích some artists.

6. I (wait)…………………. for ages when finally the bus arrived.

7. I (receive)………………….. a postthẻ from Jane yesterday.

8. I (never/be)……………… sailing, what’s it like?

9. It was late. Most of the shops (close)………………… .

10. It (rain)…………………. when I got up this morning.

11. Janet (start)………………. a new job in September.

12. Nelly (have) …………………… a great time in Thủ đô New York at the moment.

13. She was cooking dinner when we (arrive)……………….. .

14. She (just/come) ………………….. back from a Mediterranean cruise.

14. When I got khổng lồ the airport I realized I (forget)………………..my passport.

15. As soon as they (arrive)…………………we had dinner.

Đáp án

1. Have sầu you had

2. Have you finished

3. has been.

4. died

5. don’t know

6. had been waiting

7. received

8. have never been

9. were closed

10. was raining

11. will start

12. is having

13. arrived

14. has just come

14. had forgotten

15. arrived

Ex3. Chia hễ trường đoản cú đúng cùng với thì

They often (go) ………………… khổng lồ school by train.Hoa always (lose) ………………… her key.We (be) ………………… at home page last night.When the phone rang, I (take) ………………… a shower.Thu (go) ………………… khổng lồ Paris khổng lồ study next month.Listen! The birds (sing) …………………They (finish) ………………… their homework by the time their friends went khổng lồ their house.At12 11 am tomorrow, Hoang (go) ………………… shopping with his girlfriover.At this time last week, we (visit) ………………… my grandparents.We came back khổng lồ Vietnam after (travel) ………………… around Europe.

Đáp án

GoIs losingWasWas takingWill goAre singingHad finishedWill be goingWas visitingHad traveled

Ex4. Tìm lỗi sai với sửa

They took my pencils, ripped my books & then laugh at me.Chi goes out 4 hours ago and hasn’t come back, I’m worried.Honey, have you seen my white shirt anywhere? Our daughter need it for a school project.How did I met your mother? Well, we were both running late for work that day & then we was bumped into each other.Stop! You being hurting yourself!By the time I came, she is no where to be seen.This tuy nhiên is so good that I have been listening khổng lồ it since 4 hours.

Đáp án

laugh -> laughedgoes -> wentneed -> needswas bumped -> bumpedbeing hurting -> are hurtingis -> wassince -> for

Download Bài Tập Về Các Thì Trong Tiếng Anh Lớp 9

Đừng quên rèn luyện thêm các bài bác tập về thì giờ đồng hồ Anh 9 nhằm nỗ lực chắc chắn kỹ năng chúng ta nhé!

Lời Kết

Hy vọng lượng bài bác tập về các thì trong giờ Anh 9 sinh hoạt bên trên sẽ giúp đỡ các bạn rèn luyện, củng cố gắng kiến thức và kỹ năng về những thì một giải pháp kết quả độc nhất. Tđam mê khảo những bài share kỹ năng và kiến thức khác của KISS English tức thì tiếp sau đây chúng ta nha! Chúc bạn học tốt!

Bài viết liên quan

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *